Cum îmi găsesc Chemarea?

Această întrebare m-a însoțit în ultimii 20 de ani.

Care este adevărata mea chemare?

Oare ce fac acum este chiar chemarea mea?

În căutarea Chemării am citit multiple cărți, am făcut cursuri, am schimbat joburi, m-am mutat din România în Germania și înapoi, de la oraș la țară și înapoi, din mediul corporatist în cel antreprenorial. 

Este ea ceva concret, care poate fi atins, sau doar o "Fata Morgana", un motiv de a evita trăirea cu bucurie a prezentului?

Am reauzit recent acest cuvânt, "Chemare", și parcă a sunat diferit. Pentru prima dată, mi-am dat seama că adevărata lui semnificație este legată chiar de sensul principal al cuvântului: "Exprimare orală sau prin scris a dorinței ca cineva să vină aproape sau  într-un anumit loc; invitație". (Sursa: dexonline.net).  

Atunci am realizat că această Chemare nu este despre mine și ideile mele, ci despre celălalt, care mă cheamă să-i fiu alături. Așadar, pentru a ne găsi Chemarea este nevoie să ne mutăm focusul de la noi (ideile, pasiunile și visele noastre), la ceilalți: 

Ce sunt chemat să fac pentru ceilalți?

Cum pot să-mi folosesc abilitățile și pasiunile pentru a-i ajuta?


Doar așa o voi găsi, la intersecția dintre mine (abilitățile, pasiunile, visele mele) și celălalt (chemarea lui, manifestată prin nevoile lui). 

Așadar, primul pas în găsirea ei este empatizarea și ascultarea activă a celorlalți, care mă va ajuta să definesc chemarea (nevoia) lor. Apoi voi putea răspunde la întrebarea "Cum pot să împlinesc această chemare folosindu-mă de abilitățile și pasiunile mele?". Răspunsul la această întrebare va fi calea spre propria Chemare.

Previous
Previous

Generarea de Idei cu Metoda SCAMPER

Next
Next

The Hierarchy of Work Motivation